Skład: parówki ser boczek oliwa Sposób przyrządzenia: Parówki trzeba naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć paski sera żółtego, każdą parówkę owinąć plasterkiem boczku. Tak przygotowane parówki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i zapiec w piekarniku.
Tag: wędlina
Wędliny
Biała kiełbas zapiekana.
by Bazylia • • 0 Comments
Skład: 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania) 2 cebule główka czosnku smalec (albo inny tłuszcz) Sposób przyrządzenia: Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch. Wstawiamy do piekarnika (200 stopni)…
Wędliny
Kiełasa w piwnym sosie.
by Krzysztof • • 1 Comment
Skład: 50dkg cienkiej kiełbasy 1 szklanka piwa 2 cebule 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kostka rosołowa sok z cytryny 1 łyżeczka cukru pieprz sposób wykonania: Cukier lekko zrumienić, rozcieńczyć niepełną szklanką wody, odparować. Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę, leciutko zrumienić na złoty kolor. Do zasmażki dodać piwo, kostkę…
Wędliny
Szynka Domowa
by Paweł • • 5 komentarzy
Wędliny
Parówki na ostro
by Dominika • • 2 komentarze
Skład: parówki cienkie chrzan śmietana szczypiorek tłuszcz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z oslonek, pokroić na kilku centymetrowe kawałki, mniej leniwym zalecam ponakrawanie w drobniutka krateczkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło, oliwę), parówki obsmażyć na złoty kolor. Dodać tarty chrzan, chwilę podsmażyć, zalać śmietaną wymieszaną z pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić, chwilę poddusić.