Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywne

Żółta fasolka szparagowa z papryką

Składniki: 500 g fasolki szparagowej żółtej 2 łyżki masła ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej sól cukier Sposób wykonania: Fasolkę oczyścić, odciąż zdrewniałe końce po czym zalać je 1 l wrzącej wody. Dodać ćwierć łyżeczki cukru i łyżeczkę soli i gotować około 15 minut. W między czasie paprykę pokroić w kostkę, która oprószyć sola i…

Zasmażane buraki

Składniki: 500 g buraków 3 łyżki masła 1 łyżka mąki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczone buraki zalać wrzątkiem i gotować około 1,5. Po tym czasie odcedzić, obrać a gdy ostygnie zetrzeć na tarce. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąką. Po około 3 minutach dodać buraki razem. Całość wymieszać i smażyć około 8…

Cukinia duszona w śmietanie

Składniki: 2 cukinie 1 cebula 2 łyżki masła 80 ml słodkiej kwaśnej śmietany ½ pęczka koperku sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczona cukinię pokroić w kostkę. Następnie posiekać cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać cukinię i trzymać na średnim ogniu około 5 minut Clay czas mieszając. Po ty czasie zmniejszyć  ogień…

Pory z wody

Składniki: 5 porów 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej sól cukier Sposób wykonania: Oczyszczone pory pokroić na 5 cm kawałki, które zalać 1 litrem osolonego wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru. Gotować na dużym ogniu około 15 minut. Po tym czasie odcedzić zostawiając na sicie aby woda dokładnie obciekła. W między czasie na rozgrzanym maśle…