Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywna

Pikantna zupa z kapusty pekińskiej

Składniki: 1 nieduża kapusta pekińska ½ małego selera 4 pomidory bez skórki 1 zielona papryka 1 filet z kurczaka bulion drobiowy sól, pieprz, sos chili do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa  oczyścić, pokroić w paseczki. Podobnie pokroić piersi z kurczaka. Warzywa i mięso zalać bulionem drobiowym i gotować kilkanaście minut. Przyprawić solą i pieprzem oraz sosem…

Sałatka ze szprotkami

Składniki: 15 dkg obsączonych z zalewy szprotek w oleju 3 ugotowane ziemniaki 1 duża ugotowana marchewka 1 kiszony ogórek 10 dkg groszku konserwowanego sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Obrane ziemniaki, marchew i ogórka pokroić w kostkę. Szprotki pokroić na 2 cm kawałki. Sok z cytryny wymieszać z olejem odsączonym ze szprotek. Wszystkie składniki wymieszać, polać…

Włoska sałatka śledziowa

Składniki: 20 dkg filetów z solonych śledzi 10 dkg ugotowanej marchewki 10 dkg groszku konserwowego 10 dkg białej konserwowanej fasoli 2 ugotowane na twardo jajka majonez, keczup Sposób przyrządzenia: Śledzie , marchewkę i jajka pokroić w kostkę. Groszek i fasolę wypłukać, obsączyć. Majonez wymieszać z keczupem. Groszek, marchewkę, fasolę i śledzie wymieszać, przełożyć do salaterki.…

Sałatka z sałaty lodowej

Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 zblanszowany brokuł 2 duże obrane ze skórki pokrojone i odsączone z soku pomidory 2 duże ogórki pokrojone w kostkę puszka kukurydzy opakowanie sera feta 4 jajka ugotowane na twardo 500gram jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku   Sposób przyrządzenia: Do przezroczystego…