Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywa

Krem z dyni Dominiki

Znakomite przepisy na zupy i kremy.  Krem z dyni Dominiki to nasza dzisiejsza pozycja. Aby go wykonać będziesz potrzebować: dyni, marchewki, ziemniaków, bulionu i soku z cytryny.
 

Składniki:

  • 1 dynia odmiany 
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 litr bulionu 
  • 1 cebula
  • sok z ½  cytryny
  • ½ łyżeczki zmielonego imbiru w proszku 
  • 100 ml śmietany 
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • cukier
  • pestki dyni do posypania 

Krem brokułowy Natalii

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszny krem brokułowy Natalii. Aby go wykonać będziesz potrzebować: brokułów, ziemniaka, pora i bulionu.  
 

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych brokułów 
  • 1 l bulionu
  • 1 por
  • 1 ziemniak
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Zupa kalafiorowa Beni

Nie wiesz co przygotować na obiad? Przyrządź pyszną zupę kalafiorową przepisu Beni. Do jej wykonania będziesz potrzebować; kalafiora,  skrzydełek z kurczaka, marchewki, selera i pietruszki. 
 

Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 1 kalafior 
  • 2 ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 2 marchewki
  • 100 ml śmietany 30%
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • szczypior do posypania

Krem kukurydziany Pauliny

Przedstawiamy  wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy-kremy. Dziś przepis na krem kukurydziany Pauliny. Lista zakupów: kukurydza, bulion warzywny, czosnek i ziemniak.  
 

Składniki:

  • 2 puszki kukurydzy 
  • 3 szkl bulionu warzywnego 
  • 1 ziemniak 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula 
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz

Krem ze szparagów Laury

I kolejny przepis na krem. Tym razem szparagi w roli głównej. Czyli pyszny krem ze szparagów. Do jego wykonania potrzebujesz: szparagi, cebulę, bulion oraz zioła i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 1 kg zielonych szparagów
  • 2 cebule
  • 10 dag masła
  • 3/4 bulionu z drobiu
  • 25 dag gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • biały pieprz