Składniki:
-
- 2 steki z halibuta po 35 dkg każdy
- ½ laski wanilii
- 2 łyżki wytrawnego wina
- sól, pieprz
- 50 dkg szparagów z wody
- sos Holenderski
Składniki: 1 litr mleka 4 dkg masła 4 dkg mąki 12 dkg cukru 1 laska wanilii Sposób przyrządzenia: Laskę waniliową przekroić wzdłuż na połowy, używając łyżeczki „ wyskrobać” z wanilii miąższ wraz z drobnymi nasionami. W małym rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, chwilę smażyć mieszając. Nie dopuszczać aby mąka zaczęła się rumienić. Dodać zimne mleko,…
Składniki: 1,5 szklanki mleka 2 jajka ½ szklanki cukru ½ opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki Sposób przyrządzenia: Jajka, cukier, cukier waniliowy i mąkę zmiksować. Mleko podgrzać w małym rondlu, dodać zmiksowane jajka z dodatkami, mieszając podgrzewać aż sos zacznie wrzeć i zgęstnieje.
Składniki: 20 dkg owocu kumkwatu tabliczka gorzkiej czekolady garść wiórków czekoladowych 5 dkg płatków kukurydzianych łyżka oleju 50 dkg serka homogenizowanego sok z jednej pomarańczy łyżka cukru cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Czekoladę rozpuścić, wymieszać z płatkami kukurydzianymi i przełożyć do pucharków. Serek i sok z pomarańczy dokładnie wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone…
Składniki: 2 żółtka 5 dag cukru laska wanilii 2 łyżeczki cuckru wnailiowego Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie postawić miseczkę na małym ogniu w trakcie dodac porkusozną wanilię i dokałdnie mieszajac podgrzać w kąpieli wodnej.