Składniki: 1,5 kg filet z pangi jajka 3 cebule tarta bułka sól, biały pieprz Zalewa: 3 szklanki wody pół szklanki oliwy z oliwek pół szklanki 10%octu 3 łyżki cukru pół łyżeczki soli ziele angielskie listek laurowy czosnek i keczup Sposób przyrządzenia: Rybę skropić cytryną , przyprawić, wstawić do lodówki. Obrać 3 cebule, pokroić połówki. Przygotować…
Tag: w zalewie
Ryby
Ryby po japońsku
by gosia40 • • 5 komentarzy
Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody Zalewa: 4 średnie cebule 1 słoik ogórków kiszonych 1 słoik papryki (pokroić w kostkę) 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 1 mały przecier 3 łyżki octu sól,cukier do smaku 4,5 łyżek kethupu Sposób wykonania: Składniki ciasta dokładnie wymieszać, ryby moczyć w cieście i usmażyć. Ogórki i paprykę…
Przetwory z ogórków
Ogórki w musztardzie Gziuty
by Gziuta • • 7 komentarzy
Składniki: 1. 1 litr wody 2. 1 szklanka octu 3. 25 dkg cukru 4. 5 łyżek musztardy 5. 3 łyżki soli 6. ogórki Sposób przyrządzenia: Do słoika ( ziele angielskie, pieprz,liść laurowy, gorczyca) Składniki zalewy wymieszać.Gotować zalewę od 3 do 5 minut. Zalać ułożone w słoiku ogórki wraz z przyprawami, szczelnie zamknąć. Przepis został nadesłany…