Składniki:
- 300 g twarogu
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- garśc rodzynek
- 1 łyżka masła
Składniki: 250 g twarogu 3 łyżki śmietany 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do twarogu. Dodać jeszcze żółtka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki; 400 g łazanek 250 g twarogu 125 ml śmietany 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Łazanki ugotować w 5 litrach osolonej wody. W między czasie ser zetrzeć przez sito po czym połączyć go ze śmietaną z łyżką masła oraz żółtkami. Następnie przełożyć masę serową dodać do odcedzonych łazanek i delikatnie przemieszać. Przełożyć do…
Składniki: 600 g twarogu ½ łyżki kaszy manny 3 jajka 3 łyżki cukru 150 g rodzynek 3 łyżki mąki 3 łyżki masła cukier waniliowy sól konfitury Sposób wykonania: Twaróg połączyć razem z rodzynkami, kasza manną, 2 jajkami i białkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem i cukrem waniliowym. Z powstałej masy formować kulki,…