Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tuńczyk

Smaczna sałatka z tuńczykiem

Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 zielonego ogórka 1 średni pomidor 1 mała cebula 1/4 cytryny natka pietruszki sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka nie odsączać, przełożyć do naczynia i rozdrobnić. Dodać kukurydzę, fasolę i pokrojone w kostkę warzywa. Wymieszać z natką pietruszki, skropić cytryną i doprawić…

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Składniki: 25 dkg makaronu rurki (penne) 20 dkg tuńczyka konserwowanego w sosie własnym 20 dkg białej fasoli konserwowej 15 dkg konserwowej fasolki szparagowej 2 cebule 4 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka musztardy w proszku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na durszlaku do…

Sałatka z tuńczykiem i anansem

Składniki: 2 puszki z tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa w kawałkach kilka łyżek majonezu Sposób przygotowania: Tuńczyka, kukurydzę i ananasa dokładnie odsączyć. Jest to bardzo ważne, jeżeli składniki nie będą odsączone sałatka będzie pływała. Po odsączeniu składnik wymieszać i dodać kilka łyżek majonezu. Dokładnie wymieszać i sałatka gotowa. Sałatka jest…

Galaretka z tuńczyka

Składniki: 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 opakowanie mrożonki warzywnej 300 ml bulionu drobiowego sok z 1 cytryny 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka śmietany 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odcedzić z sosu, rozgnieść widelcem i wymieszać z koncentratem. Mieszankę warzywną gotować przez 5 min w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i…

Sałatka z tuńczyka i avocado

Składniki: 20 dkg tuńczyka w sosie własnym 2 avocado sok z połowy cytryny 2 poszatkowane cebulki dymki ½ szklanki pokrojonych drobno łodyg selera naciowego ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki 2 łyżki majonezu ¼ łyżeczki soli posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Do miseczki wycisnąć sok z połowy cytryny. Awokado przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestkę.…