Składniki: 1/2 kg. truskawek 5 łyżek cukru 2 litry wody Przygotowanie: Wodę gotujemy. Truskawki myjemy i dodajemy do gotującej się wody. Zagotowujemy wodę z truskawkami. Na koniec dodajemy cukier, mieszamy. Podajemy ciepły. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: truskawki
Listy
Sos truskawkowy z limonką
by Teresa Niemirycz • • 0 Comments
Listy
Sałatka z truskawek i melona
by Ewelina Albin • • 0 Comments
Składniki: 1 melon 2 szkl. truskawek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka klarowanego miodu 1 łyżka posiekanych listków mięty Sposób wykonania: Z melona i wyciąć specjalną łyżeczką małe kuleczki. Dodać do nich truskawki. Następnie sok z cytryny wymieszać z miodem i drobno posiekanymi listkami mięty. Skropić nim sałatkę.
Listy
Sałatka z kulek arbuza z truskawkami
by Ewelina Albin • • 0 Comments
Składniki: 1 arbuz 2 szkl. truskawek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka klarowanego miodu 1 łyżka posiekać listków mięty Sposób wykonania: Z arbuza i wyciąć specjalną łyżeczką małe kuleczki. Dodać do nich truskawki. Następnie sok z cytryny wymieszać z miodem i drobno posiekanymi listkami mięty. Skropić nim sałatkę.
Listy
Truskawki z grilla
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: szklanka cukru 3 łyżki mielonego cynamonu 50 dkg truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy i bardzo dokładnie suszymy. Cukier mieszamy z cynamonem. Na szpadki do szaszłyków nabijamy truskawki obtoczone w mieszance cukru i cynamonu. Pieczemy kilka minut na grillu nagrzanym do temperatury która spowoduje karmelizowanie się cukru. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
-300x198.jpg)
.jpg)