Składniki: 50 dag truskawek 400 ml mleka 100ml śmietanki 100ml. soku pomarańczowego 10 dag cukru Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego przetarte truskawki. Następnie dodać śmietankę, cukier oraz sok pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować.
Tag: truskawki
Listy
Koktajl truskawkowo-morelowy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek 2 opakowania cukru waniliowego ½ litra jogurtu naturalnego ½ litra mleka 2 łyżeczki cukru sok z ½ cytryny 4 truskawki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Truskawki umyć, osuszyć, posiekać i dokładnie zmiksować. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Przelać do schłodzonych wysokich szklanek i udekorować truskawkami. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona…
Listy
Konfitura z truskawek i moreli
by Klaudia • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek ½ kg moreli 2 łyżki imbiru 1 kg cukru Sposób wykonania: Morele i truskawki pokroić na mniejsze kawałki po czym imbir oraz cukier. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gotować około 20 minut. Po tym czasie przełożyć do ciepłych słoików.
Listy
Konfitura z truskawek i brzoskwiń
by Klaudia • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek ½ kg brzoskwiń 2 łyżki imbiru 1 kg cukru Sposób wykonania: Brzoskwinie i truskawki pokroić na mniejsze kawałki po czym imbir oraz cukier. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gotować około 20 minut. Po tym czasie przełożyć do ciepłych słoików.
Listy
Konfitura z truskawek i ananasów
by Klaudia • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek ½ kg ananasów 2 łyżki imbiru 1 kg cukru Sposób wykonania: Ananasa i truskawki pokroić na mniejsze kawałki po czym imbir oraz cukier. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gotować około 20 minut. Po tym czasie przełożyć do ciepłych słoików.