Składniki: 6 białych kiełbas 5 pomidorów 6 ziemniaków suszona bazylia Vegeta, sól, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego koperku łyżka smalcu Sposób wykonania: Kiełbasę zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, wystudzić i pokroić na plasterki około 2 cm, podsmażyć na smalcu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, połączyć z kiełbasą. Smażyć…
Tag: tradycyjna
Listy
Kurczak Tariyaki
by Katrzyna Kizior • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z kurczaka olej Marynata: ½ szklanki słodkiej Saki 1/3 szklanki sosu sojowego 3 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka Saki 1 łyżka tartego imbiru Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać w czystym słoju. Umyte i osuszone filety z kurczaka zalać marynatą. Nie wykorzystaną marynatę możemy zachować. Znakomicie przechowuje się w lodówce. Zamarynowane…