Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tort

Masa z orzechów laskowych

Składniki: 20 dkg orzechów laskowych 20 dkg masła 20 dkg cukru pudru 3 żółtka 2 kieliszki rumu Sposób przyrządzenia: Orzechy poobierać, zrumienić na złoty kolor, przepuścić przez  maszynkę. Masło zmiksować mikserem na pulchną masę. Połączyć z żółtkami utartymi z cukrem pudrem i orzechami. Dodać rum.  

Masa migdałowo-czekoladowa

Składniki: 15 dkg migdałów 15 dkg czekolady 20 dkg cukru pudru 1/8 litra śmietanki 30% wanilia Sposób przyrządzenia: Pokrojoną czekoladę lub w proszku zalać gorącą śmietanką i zagotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, zdjąć łupinę, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć czekoladą, dodać wanilii do smaku.