Składniki: okrągłe biszkopty 2 łyżki soku z winogron łyżka białego deserowego wina 2 szkl. marmolady śliwkowej 25 dag serka homogenizowanego 1 szkl. śmietanki kremowej 3 zagęstniki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Biszkopciki ułożyć na dnie formy wyłożonej folią aluminiową jeden obok drugiego. Skropić je winem oraz sokiem i rozsmarować na…
Tag: torcik
Listy
Torcik makowo bakaliowy
by Paweł Becker • • 0 Comments
Składniki: 50 dag maku 1 szkl. cukru pudru ½ kostki masła 2 żółkła 6 łyżek płynnego miodu 2 łyżki rodzynek 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej 2 łyżki posiekanych daktyli 2 łyżki posiekanych fig 2 szkl. mleka Sposób wykonania: Mak sparzyć wrzątkiem po czym zalać go gorącym mlekiem i gotować około 15 minut. Po tym czasie…
Listy
Torcik bezowy z konfiturą
by Ewa Pacanowska • • 0 Comments
Składniki: 3 suche krążki bezowe 0,5 l śmietanki kremowej zagęstnik 2 łyżki cukru waniliowego konfitury z czarnej porzeczki Sposób wykonania: Bezowy krążek włożyć do dopasowanej tortownicy. Naste pnie śmietankę ubić razem z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. 1/3 powstałej piany rozsmarować na bezowym krążki. Na pianie zrobić kilka kleksów z konfitury i przykryć kolejnym krążkiem, ponownie…
Listy
Torcik serowy z owocami
by Paulina Hermann • • 0 Comments
Składniki: herbatniki ½ szkl. morelowego dżemu 3 op. serka homogenizowanego kostka masła 1 ½ szkl. cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka 5 żółtek puszka brzoskwiń op. galaretki morelowej Sposób wykonania: Herbatniki wyłożyć na dnie formy aby zachodziły na siebie. Następnie posmarować je dżemem. Natomiast masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając…
Listy
Torcik bezowy z truskawkami
by Tomek Bronikowski • • 0 Comments
Składniki: 2 krążki bezowe 1 szkl. śmietanki kremowej zagęstnik do śmietany łyżka cukru pudru ½ łyżeczki cukru waniliowego truskawki cukier puder Sposób wykonania: Śmietanę razem z cukrem waniliowym , cukrem pudrem oraz zagęstnikiem ubić na sztywną piane. Rozsmarować ją na bezowym krążku. Wbić do piane kawałki owoców i przykryć drugim krążkiem. Wierzch posmarować pozostałą śmietaną.…