Składniki: 25 dkg pieczeni/ schab, karkówka, pierś z kurczaka/ 2-3 łyżki majonezu 10 dkg ostrego żółtego sera 2-3 dkg ugotowanego selera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczone mięso, seler i ulubiony ostry żółty ser zemleć w maszynce. W salaterce rozetrzeć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić.
Tag: tartinki
Listy
Pasta ze schabu do pieczywa
by Weronika Sowa • • 0 Comments
Listy
Pasta śledziowa z jajkiem
by Renata Gajda • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg matiasów żółtko z ugotowanego na twardo jajka 7 dkg masła 15 dkg białego sera Sposób przyrządzenia: Płaty śledziowe wymoczyć, osączyć na sicie, zemleć w maszynce z serem i żółtkiem. Zmieloną masę rozetrzeć z masłem. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do pieczywa.
Listy
Pasta śledziowa z jabłkiem
by Teresa Klimek • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg matiasów 2 średniej wielkości kwaśne jabłka 10 dkg masła Sposób przyrządzenia: Płaty śledziowe wymoczyć, osączyć na sicie. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Śledzie i jabłka zemleć razem w maszynce, utrzeć z masłem. Podawać z białym pieczywem.