
Składniki:
- 3 jajka
- 50 g szynki
- 1 ½ łyżki masła
- 2 łyżki mleka
- sól

Składniki: 300 g twarogu 100 g szynki 100 g masła 5 łyżek mleka sól Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito po czym dodać do niego miękkie roztarte masło. Następnie szynkę posiekać i dodać do twarogu razem z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: 150 g szynki łyżka musztardy jajko łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Jajko ugotować na twardo. W między czasie szynkę zemleć w maszynce. Następnie ugotowane i obrane jajko również zemleć i dodać do szynki. Dodać jeszcze musztardę oraz masło. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs…
Składniki: 200 g szynki 50 g masła łyżka musztardy 2 jajka ugotowane na twardo 350 g bułki paryskiej natka pietruszki Sposób wykonania: Szynkę zemleć w 2 krotnie w maszynce po czym dodać do niej musztardę oraz masło. Całość dokładnie zmiksować aby powstało gładkie puree, którym posmarować kromki chleba. Żółtka jajek przetrzeć przez sitko i posypać…