
Składniki:
- ½ kg szynki wieprzowej
- pęczek rozmarynu
- pęczek tymianku
- nitki estragonu
- ½ l bulionu
- 20 dag suszonej szynki
- sól
- pieprz
- żelatyna

Składniki: 1 cała szynka wędzona surowa włoszczyzna tymianek liść laurowy pieprz w ziarenkach ziele angielskie Sposób wykonania: Szynkę zalać wodą i odstawić na 2 godziny. W między czasie ugotować wywar z włoszczyzny oraz przypraw. Po 2 godzinach do wywarem zalać szynkę i trzymać na małym ogniu około 2, 5 godziny. Następnie odstawić szynkę w wywarze…
Składniki: 20 dag szynki puszka kukurydzy 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 łyżki musztardy sól pieprz 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, która rozprowadzić bulionem. Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia. W między czasie szynkę pokroić w kostkę, natkę i…
Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dag szynki puszka kukurydzy 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 łyżki musztardy sól pieprz 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, która rozprowadzić bulionem. Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia. W między czasie szynkę…
Składniki: 400 g gotowanej szynki 250 g pieczarek 3 łyżki smażonej żurawiny 4 łyżeczki czerwonego wina 1 pomarańcza 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka masła Sposób wykonania: Obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć je na rozgrzanym maśle, wówczas pieczarki wyjąc a na tą samą patelnie wlać sok pomarańczowy oraz wino. Wymieszać i gotować…