Składniki: 12 plastrów szynki 1 op. twarożku wiejskiego 2 łyżki starego chrzanu 2 jaka ugotowane na twardo 5 rzodkiewek sól Sposób wykonania: Do twarożku dodać chrzan, wymieszać i doprawić do smaku solą. Powstałym serkiem posmarować plasterki szynki. Ułożyć je na liściach sałaty a wokół porozkładać kawałki jajek i rzodkiewki.
Tag: szynka
Listy
Pory zapiekane w koszulkach
by Paulina Czaplewska • • 0 Comments
Składniki: 4 pory 2 litry wody 2 łyżki oleju 5 ziaren pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżka octu z białego wina 4 plastry sera gouda 4 plastry szynki parmeńskiej olej pieprz Sposób przygotowania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niej sól, pieprz, olej oraz ocet. Na sam koniec wrzucić pory. Trzymać na średnim…
Listy
Zupa mięsna drobiowo wieprzowa
by Jolanta Puchacz • • 0 Comments

Składniki: 10 dkg filetów z kurczaka 10 dkg mięsa wieprzowego bez kości 50 dkg szynki 10 dkg fasolki szparagowej 1 litr bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzania: Mięso i szynkę pokroić w paski. Doprowadzić do wrzenia 4 szklanki bulionu warzywnego, dodać paski mięsa i szynki, gotować powoli około 20 minut, dodać pokrojoną na…
Listy
Szparagi cioci Zosi
by Marcin Wojtecki • • 0 Comments
Listy
Pory w szynce w jogurcie
by Karol Danecki • • 0 Comments
Składniki: 4 pory sól 4 plasterki szynki 2 łyżki majonezu pieprz 4 łyżki jogurtu oregano Sposób wykonania: Pory zalać osoloną wodą i gotować około 3 minut po czym je odcedzić i każdy por owinąć plasterkiem szynki. Ułożyć je na dekoracyjnym półmisku. Następnie Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano. Powstałym sosem…

