Składniki:
- 4 gruszki
- cytryna
- 3/4 l czerwonego wytrawnego wina
- 15 dag cukru
- laska cynamonu
Składniki: wiśnie 1 kg cukru 2 szklanki wody 5-6 goździków Sposób wykonania: Cukier zalać wodą i dodać jeszcze roztarte goździki. Trzymać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści. Wiśnie ułożyć w słoiczkach po czym zalać je syropem. Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
Składniki: 1 kg cukru 2 szklanki wody 5-6 goździków Sposób wykonania: Cukier zalać wodą i dodać jeszcze roztarte goździki. Trzymać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści.
Składniki: 50 ml białego rumu 30 ml syropu kokosowego 50 ml soku ananasowego Sposób wykonania: Wszystkie składniki miksować około 10 sekund. Po tym czasie przelać do wysokiej szklanki i można już podawać.
Składniki: 40 ml wódki 10 ml soku z cytryny 10 ml syropu z cukru 1 wiśnia koktajlowa 1/2 plasterka cytryny Sposób wykonania: Wódkę wymieszać z sokiem z cytryny i syropem. Przelać do kieliszka, wrzucić wiśnie i udekorować plasterkiem cytryny.