Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: syrop cukrowy

Flip z whisky

Składniki: 50 ml whisky 10 ml syropu cukrowego 20 ml śmietanki 1 żółtko jajka kostki lodu starta gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, syrop cukrowy, śmietankę oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu a wierzch oprószyć gałka muszkatołową.

Słoneczny drink

Składniki: 40 ml whisky 20 ml soku z cytryny 10 ml syropu cukrowego kostki lodu ½ plasterka cytryny 1 wisienka koktajlowa Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, sok z cytryny oraz syrop cukrowy. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz wisienkę i plasterek cytryny.

Irish whisky

Składniki: 60 ml whisky 30 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego 1 łyżeczka białka jajka woda sodowa 1 wisienka koktajlowa 1 plasterek cytryny Sposób wykonania; Do shakera wlać whisky, sok z cytryny, syrop cukrowy oraz białko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową. Udekorować wisienką koktajlową i plasterkiem cytryny.

Burbon z syropem cukrowym

Składniki: 50 ml burbona 30 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego kostki lodu woda sodowa 1 plasterek cytryny 1 wisienka koktajlowa Sposób wykonania; Burbon wymieszać z sokiem z cytryny i syropem cukrowym. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Uzupełnić wodą sodową. Udekorować plasterkiem cytryny i wisienką koktajlową.