Składniki:
- 50 dag filetów sledziowych
- łyżka grubo zmielonego pieprzu
- 1 cebula
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ogórek duży twardy kwaszony
- 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 2 ugotowane buraki
- 2 jaja ugotowane na twardo
Składniki: 400 g tuńczyka z puszki 1/2 grejpfruta banan 250 ml majonezu łyżeczka soku cytrynowego 3 jajka ugotowane na twardo słodka papryka sól 125 ml chudego jogurtu Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki. Obranego grejpfruta podzielić na cząstki a banana pokroić na plasterki. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz jogurtem…
Składniki: 60 dag marchewki cytryna 2 kwaskowate pomarańcze kilka kropli olejku pomarańczowego sól cukier puder Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie obrane marchewki pokroić w plasterki. Skropić całość sokiem z cytryny oraz olejkiem pomarańczowym. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem.
Składniki: 500 g długich ogórków 2 łyżki posiekanej natki koperku 2 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego sól Sposób wykonania: Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Następnie olej wymieszać z octem winnym i polać ogórki. Oprószyć całość solą. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 3 średniej wielkości bakłażany 14 papryk 2 cebule 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju 3 – 4 pomidory sól Sposób wykonania: Obrane bakłażany pokroić w półplasterki. Następnie papryki pokroić w paseczki a cebule w krążki i dodać do bakłażanów. Dodać jeszcze pomidory pokrojone na cząstki a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać…