Składniki: kapusta pekińska ogórek 2 czerwone cebule 2 kwaskowe jabłka 2 łodygi selera naciowego sok z cytryny sos sojowy słodki Sposób wykonania: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Natomiast cebulę i seler naciowy pokroić w talarki. Następnie obrane jabłko, pozbawione gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…
Tag: surówki
Porady i Ciekawostki
Surówka z białej kapusty z doprawiona sokiem porzeczkowym
by Ryszard Gaj • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Surówka z kalarepki ze śmietaną i koperkiem
by Ilona Kuś • • 0 Comments
Składniki: 8 kalarepek 2 łyżki posiekanego koperku sok z cytryny 1 szkl kwaśnej śmietany sól biały pieprz Sposób wykonania: Umyte kalarepki obrać ze skórki i pokroić w cieniutkie plasterki. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, odstawić na 20 minut. W między czasie śmietanę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i lekko spienić trzepaczką.…
Porady i Ciekawostki
Surówka z dyni z jabłkiem i winogronami
by Urszula Maj • • 0 Comments
Składniki: 30 dag dyni 2 winne jabłka 1 szkl kwaśnej śmietany 1 szkl winogron łyżka posiekanego koperku sok z cytryny cukier puder biały pieprz Sposób wykonania: Obraną dynię zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny i oprószyć cukrem pudrem. Następnie obrać jabłka ze skórki, usuwając gniazda nasienne i pokroić je w…
Porady i Ciekawostki
Surówka z jabłka i czarnej rzodkwi
by Dominika Rak • • 0 Comments
Składniki: 2 czarne rzodkwie 2 winne jabłka sok z cytryny 1 szkl śmietany cukier sól zielenina Sposób wykonania: Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym oprószyć je solą oraz cukrem. Odstawić na bok a w między czasie obrać jabłka i zetrzeć na tarce na tych samych otworach co rzodkiew. Skropić je sokiem…