Składniki: 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 pomarańcze cytryny 2 łyżki ketchupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania; Paprykę pokroić w paseczki. Następnie obrane pomarańcze podzielić ba cząstki. Natomiast z cytryny wycisnąć sok, który wymieszać z ketchupem, miodem oraz łyżką oliwy. Doprawić do smaku imbirem. Powstałym sosem polać…
Tag: surówka
Listy
Sałatka makaronowa z jajkiem i ogórkiem
by Marzena Jopek • • 0 Comments
Składniki: 400 g makaronu świderki 6 jaj 2- ogórki zielone 2 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 2 łyżki majonezu 1 cebula 20 dag kiełbasy drobiowej Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie jajka ugotowane na twardo pokroić na cząstki a ogórki na plasterki. Natomiast pomidory pokroić na cząstki a kukurydzę i…
Listy
Sałatka z selera z porem
by Błażej Figurski • • 0 Comments
Składniki: 2 nieduże selery 1 por sól pieprz ocet oliwa Sposób wykonania: Selery obrać, sparzyć wrzątkiem. Por przekroić na wzdłuż na pół, dokładnie umyć. Selery i pora poszatkować bardzo cienko, posolić, doprawić pieprzem, octem i oliwą. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Listy
Sałatka z cebuli i jaj
by Ela Nadolna • • 0 Comments
Składniki: 3 średnie cebule 5 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki posiekanej natki pietruszki pół szklanki majonezu pół łyżeczki curry pieprz sól Sposób wykonania: Cebulę i jaja pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem natką i przyprawami. Majonez można zastąpić kilkoma łyżkami oliwy. Sałatkę posypać natką, przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Listy
Sałatka z tuńczyka z majonezem i kiełkami
by Tomek Gapiński • • 0 Comments
Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym słoiczek majonezu puszka kiełków sojowych szklanka ryżu ugotowanego na sypko łyżka drobno pokrojonego pora pęczek natki pietruszki 4 jaja ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka i kiełki osączyć z zalewy. Jaja drobno pokroić, połączyć z pozostałymi składnikami, przełożyć do salaterki, posypać posiekaną zieleniną. Podawać z ciemnym pieczywem…