Skład: makrela (lub inna "wilgotna" wędzona ryba) ser biały ketchup pikantny sól pieprz ostra papryka Sposób przyrządzenia: Wszystko razem z miksować. I na pieczywo. Można posypać szczypiorkiem dla poprawienia walorów smakowych:)
Tag: staropolska kuchnia
Sałatki
Sałatka z zielonych pomidorów na zimę
by A. • • 1 Comment
Skład: zielone pomidory przyprawy Sposób wykonania: Wyrośnięte ale zielone pomidory pokroić w poprzek na plasterki pół cm i przesypać solą, 2dkg na kg pomidorów, wymieszać i zostawić na 3-4 godz. Potem zlać wytworzony sok, na dno słoików dać przyprawy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, troszkę gorczycy. Na przyprawach ułożyć ściśle…
Dziczyzna
Mięso jelenia – kilka informacji.
by Michał Milak • • 1 Comment
Chyba nie ma takiego drugiego zwierzęcia, które jak jeleń było przez tysiąclecia otaczane równie wielkim kultem. Nie dziw więc, że jest on bohaterem niezliczonych legend. Do czasów nowożytnych uważano jelenia za królewską zwierzynę, na którą wolno byto polować tylko szlachetnie urodzonym. Natomiast jeżeli ktoś chce dzisiaj zapolować na jelenia, robi to najczęściej za pomocą noża…
Pizza
Pizza „Pychotka”
by pejsik • • 13 komentarzy
Skład: 1kg maki 40g drożdży 1/2 l wody 1/2 szklanki oleju ciut soli Farsz: pieczarki papryka ser żółty oregano czosnek i co kto lubi i co kto znajdzie w domu ketchup Sposób przyrządzenia: Ugnieść ciasto. podzielić na porcje – kulki. Ułożyć placuszki na PATELNI!!!! Smażyć. Ale ja tez piekłam i nawet bardziej mi smakowało. ok…
Sałatki
Sałatka curry
by pejsik • • 2 komentarze
Skład: ryż ugotowany kukurydza ananas szynka por curry (pikantne lub łagodne) majonez inne przyprawy Sposób wykonania: Wiadomo