Przygotować wedle upodobania ciasto francuskie lub drożdżowe, i nałożyć następującym farszem. Mięso z rosołu lub pozostałe z pieczeni, (najsmaczniejsze jednak jest z dodaniem kawałka mięsa wieprzowego) posiekać drobno i wymieszać z bułką rozmoczoną w mleku. Zasmażyć na łyżce masła pół cebuli drobno posiekanej, wrzucić w nie mięso i przesmażyć razem. Dodać trochę pieprzu, 2 jaja…
Tag: staropolska kuchnia
Pierogi
Uszka podłużne do barszczu
by marek • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Legendarna szynka parmeńska
by marek • • 0 Comments
Pierogi
Pierogi z sera i bułki
by marek • • 0 Comments
Sałatki z kurczakiem
Sałatka z kurczaka 3
by gosia • • 2 komentarze
Składniki: 1 podwojna piers z kurczaka, 6 jajek na twardo, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasow 1 mały kiszony ogórek 4 srednie czerwone papryki przyprawa do kurczaka knorr majonez. Sposób przyrządzenia: Piersi umyc,pokroic w kostkę,opruszyć przyprawa knorr i usmazyć pod przykryciem.Jajka,papryke i kukurydze pokroic w srednia kostke-ogorek bardziej drobno.Dodac przestudzonego kurczaka,kukurydze i majonez.Nie trzeba doprawiac…