Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 4 duże jabłka
- 3 dojrzałe banany
- 1/2 l gęstego jogurtu
- 1 łyżka cukru
Składniki: 4 jajka na twardo 15 dag szynki główka sałaty duża puszka szparagów kilka ogórków konserwowych łyżka kaparów kilka łyżek naturalnego jogurtu szczypiorek 2 żółtka ½ szklanki oleju musztarda sok z cytryny sól, pieprz, cukier Sposób wykonania: Jajka ugotowane na twardo pokroić na cząstki, szynkę pokroić w paski, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie szparagi…
Składniki: 1 świeża rukola 2-3 ząbki czosnku oliwa sok z cytryny lub ocet winny sól pieprz parmezan Sposób wykonania; Rukole porwać na mniejsze kawałki, czosnek posiekać. Skropić całość oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać startym parmezanem.
Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…
Składniki: 1 owoc awokado 3 plastry ananasa 1 roszponka 1 marchewka kawałek ostrej papryczka kilka liści cykorii 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól szczypta imbiru cukier Sposób wykonania; Miąższ awokado pokroić w kostkę, ananasa pokroić na mniejsze kawałki, sałatę porwać na mniejsze kawałki, marchewkę zetrzeć na tarce. Natomiast cykorie i papryczkę posiekać.…