Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 1 jajko 1 łyżka musztardy 125 ml oliwy 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 2-3 łyżki startego na grube wióry parmezanu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Jajko ugotować na twardo i pokroić na cząstki. Następnie musztardę wymieszać z oliwą oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę. Na koniec posypać parmezanem.
Tag: sprawdzone przepisy
Listy
Sałatka z kurczaka z chlebkiem
by Oliwia Pach • • 0 Comments
Składniki: 25 dag fileta z piersi indyka 4 kromki pieczywa tostowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Filet obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym pokroić w kostkę. Chleb również zarumienić i pokroić aby powstały małe grzanki. Doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z pomarańczy
by Alicja Poźniak • • 0 Comments
Składniki: 4 pomarańcze 3 łyżki oliwy czarny pieprz Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki, które ułożyć w salaterce. Polać oliwą i oprószyć pieprzem.
Listy
Sałatka z cukinii i szynki
by Danuta Głodek • • 0 Comments
Składniki: 2 małe cukinie 2 plastry wędzonej szynki 2 pomidory 4 dag sera typu feta łyżka czarnych oliwek kilka listków mięty sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób wykonania: Obrane cukinie pokroić w plasterki, szynkę w paseczki a pomidory i ser w kostkę. Dodać jeszcze oliwki oraz listki mięty i całość dokładnie…
Listy
Sałatka z fasolki i bobu
by Julia Mruk • • 0 Comments
Składniki: 25 dag zielonej fasolki szparagowej 25 dag żółtej fasolki szparagowej 30 dag młodego bobu 10 dag białej fasoli z puszki 10 dag czerwonej fasoli z puszki 15 dag dymki 2 pęczki natki Sposób wykonania; Fasolki szparagowe ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i dodać odsączone fasolki z puszki oraz ugotowany bób. Dodać…