Składniki: 50 dag truskawek 1/2 litra wody 20 dag cukru Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem cukru. Następnie truskawki umyć i polać syropem.
Tag: sosy do sałatek
Listy
Surówka z gruszek w sosie waniliowym
by Jolanta Pawłowicz • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jabłek miazga z owoców róży S o s: 6 dag cukru z wanilią 3 żółtka 2 dag mąki ziemniaczanej 1 szklanka mleka Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia po czym dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem i wanilią, po czym dodać mleko. Całość dokładnie wymieszać. Następnie obrane…
Listy
Słodka surówka z jabłek
by Łucja Gałuszka • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jabłek kompotowych skórka cytrynowa 15 dag cukru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę. Posypać je cukrem i skórką z cytryny.
Listy
Surówka z melona z antonówką
by Katarzyna Synowiec • • 0 Comments
Składniki: 30 dag melona (bez skórki) 20 dag cukru 25 dag antonówek Sposób wykonania: Obranego melona i antonówki pokroić w kostkę. Doprawić do smaku cukrem.
Listy
Surówka z dyni z jabłkiem
by Emilia Deptuła • • 0 Comments
Składniki: 15 dag obranej dyni skórka cytrynowa 25 dag kwaśnych jabłek 1/2 szklanki wody 15 dag cukru Sposób wykonania: Obraną dynie pokroić w kostkę, jabłka również pokroić w kostkę. Dodać skórkę cytrynową oraz cukier do smaku. Polać odrobina gotowanej wody.