Składniki: 1 puszka konserwy z sardynek ocet 2 główki sałaty olej 2 jaja ugotowane na twardo sól Sposób wykonania: Sardynki odcedzić z zalewy i podzielić na mniejsze kawałki. Sałatę porwać na mniejsze kawałki a jajka pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać i skropić octem oraz oliwą. Doprawić do smaku solą.
Tag: sosy do sałatek
Listy
Sałatka z młodych buraczków
by Oliwia Hofman • • 0 Comments
Składniki: pęczek młodych buraczków oliwa cytryna sól Sposób wykonania: Buraczki ugotować w osolonej wodzie. Następnie j odcedzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, Skropić oliwa i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą.
Listy
Sałatka z pomidorów, jajek i fasolki
by Maria Wierzbowska • • 0 Comments
Listy
Sałatka gotowanych cebulek
by Urszula Krasińska • • 0 Comments
Składniki: 8 młodych cebulek 1 cytryna oliwa ocet sól selerowa sól pieprz Sposób wykonania: Cebulki ugotować po czym je odcedzić i skropić sokiem z cytryny, octem oraz oliwą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka egzotyczna z cykorią
by Lidia Jach • • 0 Comments
Składniki: 3 cykorie 1 pomarańcza 1 grejpfrut 25 dag sera gruyere sos winegret Sposób wykonania: Cykorie pokroić. Następnie obraną pomarańcze i grejpfrut podzielić na cząstki a ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem winegret.