Składniki:
- 3 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki kefiru
- 10 dag rokpola
- vegeta
Składniki: 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego łyżeczka oregano pół łyżeczki bazylii łyżka zmielonych orzechów włoskich sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z octem winnym. Dodać oregano, bazylię oraz orzechy. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 3 łyżki oleju sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Do olej wymieszać z kilkoma kroplami soku z cytryny. Następnie dodać posiekana rzeżuchę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Składniki: ½ szkl chrzanu 1 winne jabłko 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 suszone śliwki 1 łyżka płatków migdałowych sól pieprz Sposób wykonania: Obrane jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach po czym dodać go do chrzanu. Dodać jeszcze oliwę, sok z cytryny, posiekane migdały…
Składniki: 1 op jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki suszonych ziół ogórek sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach po czym dodać go do jogurtu. Następnie zioła i czosnek posiekać i również dodać do jogurtu. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.