Składniki: 2 łyżeczki galaretki porzeczkowej 150 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki likieru porzeczkowego 1 łyżka soku z cytryny sól Sposób wykonania: Galaretkę podgrzać aby się rozpuściła, wówczas zdjąć z ognia i dodać śmietanę, likier oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos winny z musztardą
by Wanda • • 0 Comments
Listy
Winegrete z cebulką
by Julia • • 0 Comments
Składniki: 6 łyzek oliwy 2 łyżki octu winnego 1 cebulka dymka sól pieprz cukier Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z octem winnym oraz drobno posiekaną dymką. Doprawić do smku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Łososiowy dip
by Julia • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarożku 250 g łososia z puszki 1 łyzka posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu worcester sól pieprz Sposób wykonania: Łososia oraz twarożek dokładnie rozdrobnić widelcem i ze soba wymieszać. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek oraz sos worcester. Doprawić do smku solą oraz pieprzem.