Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos do mięs

Sos pomarańczowy na śmietanie

Składniki: 2 łyżeczki galaretki porzeczkowej 150 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki likieru porzeczkowego 1 łyżka soku z cytryny sól Sposób wykonania: Galaretkę podgrzać aby się rozpuściła, wówczas zdjąć z ognia i dodać śmietanę, likier oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.

Łososiowy dip

Składniki: 200 g twarożku 250 g łososia z puszki 1 łyzka posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu worcester sól pieprz Sposób wykonania: Łososia oraz twarożek dokładnie rozdrobnić widelcem i ze soba wymieszać. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek oraz sos worcester. Doprawić do smku solą oraz pieprzem.