Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Oliwe wymieszać z sokiem z cytryny po czym dodac msuztardę i nadal mieszac do uzuskania jednolitej konsystencji.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos kremowy do ryb
by Dariusz • • 0 Comments
Składniki: 250 g majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka estragonu 1 łyżka szpinaku 2 łyżki kaparów sól Sposób wykonania: Do majonezu dodać posiekaną zieleninę oraz rozgniecione kapary. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Listy
Sos majonezowy z cytryną
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Sos majonezowy z curry
by Kamila • • 0 Comments
Listy
Sos do warzyw Tomka
by Tomek • • 0 Comments
Składniki: 100 ml oleju 1 łyzka pasty pomidorowej 50 ml ketchupu 2 łyzki miodu 1 cebula sól pieprz estragon Sposób wykonania: Olej wymieszać z pastą pomidorową, ketchupem, miodem oraz drobno posiekana cebulką. Gdy skałdniki dokałdnie się połączą dorpawić do smku solą, pieprzem oraz estragonem.