Składniki: 1 główka sałaty 2 duże pomidory 1 cebula 2 łyżki octu winnego 5 łyżek oliwy sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić w kostkę a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Całość skropić octem oraz oliwą. Doprawić do smaku solą.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos pomarańczowy Ilony
by Ewelina Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. mleka 1 żółtko 6 dag cukru 1 dag mąki ziemniaczanej smażona skórka pomarańczowa Sposób wykonania: Cukier rozpuścić w ciepłym mleku, wówczas dodać żółtko oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać i na koniec wrzucić jeszcze skórkę pomarańczową.
Listy
Sos miodowo-pomarańczowy
by Kinga Maj • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki miodu pojemnik jogurtu naturalnego sok z 1/2 pomarańczy sól, pieprz Sposób wykonania: Miód wymieszać z jogurtem i sokiem z pomarańczy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos musztardowo-śmietanowy – Pawła
by Paweł Izdebski • • 0 Comments
Składniki: łyżka musztardy 1/2 szkl. śmietany 2 łyżki oleju 2 łyżki zielonej pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z musztardą, olejem oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Listy
Sos cytrynowo-imbirowy
by Barbara Rudzka • • 0 Comments
Składniki: cytryna 1 łyżeczka płynnego jasnego miodu 1 łyżka oliwy imbir w proszku Sposób wykonania: Z cytryny wycisnąć sok, który wymieszać z miodem oraz oliwą. Gdy składniki się połączą doprawić do smaku imbirem.