Składniki: 3 filiżanki brązowego sosu 1 kieliszek tokaju Sposób wykonania: Do rondelka wlać brązowy sos i kieliszek tokaju. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos z korzenia chrzanu
by Teresa Borecka • • 0 Comments
Listy
Sos majonezowy z musztardą
by Alicja Pośpiech • • 0 Comments
Listy
Sos o smaku ananasa
by Krystyna Starzyńska • • 0 Comments
Składniki: 60 ml soku ananasowego łyżka miodu sól łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju szczypta imbiru Sposób wykonania: Sok z ananasa wymieszać z sokiem z cytryny, olejem oraz miodem. Doprawić do smaku solą oraz imbirem.
Listy
Sos z roztrzepanej śmietany
by Ewa Wilińska • • 0 Comments
Składniki: 15 dag gęstej śmietany łyżka cukru cukier wanilinowy szczypta kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Śmietanę delikatnie ubić z dodatkiem cukru waniliowego i kwaskiem cytrynowym.