Składniki: 5 dag chudego sera twarogowego 1/2 szklanki maślanki 5 łyżek posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Ser rozetrzeć widelcem i wymieszać z maślanką. Następnie dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos ziołowo-jogurtowy
by Marzena Pokorska • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki jogurtu 5 łyżek świeżych listków bazylii i oregano 1 łyżka soku cytrynowego sól przyprawa curry 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Zioła posiekać i wymieszać z jogurtem. Dodać jeszcze sok z cytryny, curry, sól oraz posiekany czosnek. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sos czosnkowy z oliwą
by Natalia Paciorek • • 0 Comments
Składniki: 4-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą Sposób wykonania: Posikany czosnek rozetrzeć z solą. Następnie dodać oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
Listy
Sos czosnkowo-sojowy
by Halina Hałas • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki oleju sojowego 1 roztarty ząbek czosnku Sposób wykonania: Olej wymieszać z posiekanym czosnkiem.
Listy
Sos musztardowo-sojowy
by OLa • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki oleju sojowego 2 łyżki musztardy Sposób wykonania: Olej sojowy wymieszać z musztardą.