Składniki:
-
- 1 kg filetów z dorsza
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- ¼ szklanki mąki (pszenna + ziemniaczana)
- sól, biały pieprz, papryka
Składniki: 35 ml whisky 15 ml Campari 15 ml likieru z gorzkich pomarańczy 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.
Składniki: 35 ml whisky 25 ml sherry 2 łyżeczki likieru migdałowego 2 łyżeczki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki koktajlowej.
Składniki: 45 ml whisky 10 ml likieru pomarańczowego 10 ml różowego wermutu 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.
Składniki: 30 ml whisky 20 ml wytrawnego wermutu 15 ml likieru wieloowocowego 1 kropla Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.