Składniki 1 ,5 kg arbuza tylko czerwony miąższ 1 ,5 szklanki cukru 2 szklanki soku z limonki 3 łyżki drobno pokrojonych listków mięty 3 szklanki zimnej wody 1 szklanka kostek lodu Sposób wykonania: Miąższ arbuza pokroić na mniejsze kawałki, które zasypać cukrem. Dokładnie rozetrzeć po czym wlać do niego sok z limonki oraz posiekane listki…
Tag: sok
Listy
Zielone oczko
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 25 ml absyntu 25 ml likieru miętowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Londyński lis
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 25 ml absyntu 25 ml likieru miętowego 1 krople Angostury Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Tropikalny absynt
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 20 ml absyntu 20 ml likieru cytrynowego 20 ml likieru pomarańczowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Miętowy zefir
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 20 ml absyntu 20 ml wytrawnego wermutu 20 ml ginu 5 ml likieru miętowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.