Składniki:
- ½ główki białej kapusty
- 4 łyżki oliwy
- łyżka posiekanego koperku
- sok z czerwonych porzeczek
- sól
- pieprz
Składniki: 2 łyżki soku z porzeczek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki brandy 3 łyżki wódki 3 kostki lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać sok z porzeczek i cytryny. Dodać brandy oraz wódkę. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu.
Składniki: 100 ml soku z czerwonej porzeczki 100 ml soku z czarnej porzeczki listki świeżej mięty Sposób wykonania: Oba soki wymieszać ze sobą. Udekorować listkami mięty.
Składniki: 1/8 l soku z czarnej porzeczki sok z ½ pomarańczy ½ soku z cytryny kostki lodu woda mineralna Sposób wykonania: Wszystkie soki wymieszać ze sobą i przelać do szklanki. Wrzucić pokruszony lód i uzupełnić wodą mineralną.