
Składniki:
- ½ kg cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz

Składniki: ½ kg cebulek szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl miodu pitnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu…
Składniki: 1 kg pomidorów 1 szkl octu winnego kilka ząbków czosnku kilka listków bazylii kilka ziaren pieprzu oliwa z oliwek sól Sposób wykonania; Do 1 szklanki wody wlać ocet i doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć pomidory i odstawić na 5 minut. Po tym czasie je odcedzić i przełożyć do słoika. Każdą warstwę przekładać plasterkami czosnku,…