
Składniki:
- 5 jajek ugotwanej na watrdo
- 5 łyzek śmietany 12%
- 5 łyzek musztardy
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz

Składniki: 1,5 kg ziemniaków 5 białek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej tarta bułka sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym je odcedzić i zemleć. Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać ją do ziemniaków. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki i całość delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy…
Składniki: karp 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju kilka kropel soku z cytryny natka pietruszki liście selera sól pieprz Sposób wykonania: Karpią naciąć w kilku miejscach. Następnie listki selera i natkę pietruszki wymieszać z posiekanym czosnkiem, olejem oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wypełnić farszem wnętrze karpia. Ułożyć karpia w…
Składniki: 75 dag kwaszonej kapusty 50 dag pieczarek cebula 3 łyżki oleju 5 dag masła ½ łyżeczki kminku pieprz Sposób wykonania: Kapustę przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wrzącej wody. Wrzucić jeszcze kminek i trzymać pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu. Następnie pieczarki pokroić na plasterki a cebulę posiekać i razem poddusić…
Składniki: 6 filetów śledziowych mały słoik majonezu ½ szkl jogurtu naturalnego 2 cebule jabłko pęczek natki pietruszki cukier pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paseczki. Następnie cebulę pokroić w krążki a obrane jabłko zetrzeć na tarce i dodać do śledzi. Następnie majonez wymieszać z jogurtem oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem…