Składniki:
- 10 dag mąki gryczanej
- 20 dag masła
- 20 dag cukru
- 4 jaja
- 10 dag migdałów (w tym kilka gorzkich)
Składniki: 50 dag maku 40 ag cukru 10 jaja 2 łyżki tartej bułki 2 krople olejku migdałowego Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodoatkiem cukru. Następnie nie przerywając ucierania dodać sprzony wrzątkiem mak. Całość dokałdnie wymieszać po czym dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, tartą bułkę oraz olejek migdałowy. Wszystko delikatnie połączyć. Przelać ciasto do…
Składniki: 6 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mielonych orzechów łyżka milonej kawy ½ łyżeczki proszku do pieczenia łyżka tartej bułki Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mielone orzechy, kawę, proszek do pieczenia oraz tartą bułkę. Całosc dokałdnie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.…