Składniki: 5 białek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka żelatyny 2 czubate łyżki galaretki czerwonej 3 łyżki wody Sposób wykonania: Żelatynę zalać odrobiną wody i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wsypać galaretkę do żelatyny i podgrzewając na małym ogniu rozpuścić całość. Następnie białka ubić z dodatkiem cukru pod koniec ubijania dodać żelatynę z…
Tag: slodkości
Listy
Masa grysikowa do ciasta
by Patrycja Rusak • • 0 Comments
Listy
Masa kokosowa
by Piotr Dankowski • • 0 Comments
Listy
Masa migdałowa
by Renata Sieczka • • 0 Comments
Składniki: 25 dag masła 6 czubatych łyżek cukru pudru 2-3 żółtka 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały łyżeczka soku z cytryn Sposób wykonania: Masło utrzeć z dodatkiem cukru pudru. W trakcie ucierania dodawać o jednym żółtku. Pod koniec ucierania gdy składniki się połączą dodać jeszcze posiekane migdały oraz sok z…