Składniki: 1 pojemnik serka homogenizowanego 1 wiśniowa galaretka ½ kostki masła cukier waniliowy 6 białek szklanka wody Sposób przyrządzenia: Galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody i ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem waniliowym i serkiem. Białka ubić na sztywno pianę, wszystkie składniki wymieszać. Przełożyć do pucharków. Schłodzić w lodówce ,przed podaniem posypać bakaliami.
Tag: słodki
Listy
Krem cytrynowy
by Kasia Szczurek • • 0 Comments
Listy
Kawowy krem z bakaliami i bezą
by Dominika Ptak • • 0 Comments
Listy
Mandaryn
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml likieru mandarynkowego 20 ml wódki 10 ml soku z cytryny 20 ml syropu z granatów tonik Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem toniku) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić tonikiem.
Listy
Lód i ogień
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 20 ml likieru Triple sec 20 ml ginu 20 ml wódki 20 ml rumu 20 ml toniku Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem toniku) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić tonikiem.