Składniki: 1 grejpfrut 1 szklanka śmietanki 2 łyżki cukru pudru smażona skórka pomarań¬czowa Sposób wykonania: Obranego grejpfruta podzielić na cząstki. Następnie śmietanę ubić z cukrem pudrem i polać grejpfruta. Na koniec posypać skórką pomarańczową.
Tag: skórka pomarańczowa
Listy
Gruszki z skórką pomarańczową
by Czesław • • 0 Comments
Składniki: 40 dag gruszek 1 łyżka soku z cytryny smażona skórka pomarańczowa 1-2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Pokrojone jabłka pokroić w kostkę. Następnie skropić je sokiem z cytryny. Posypać jeszcze cukrem pudrem i skórką pomarańczową.
Listy
Kawa o orientalnym smaku
by Łucja Surma • • 0 Comments
Składniki: 2 filiżanki, mocnego, gorącego napary kawy skórka pomarańczowa, skórka cytrynowa, goździki, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: W dzbanku przygotować napar kawy, dodać cukier i przyprawy, chwilę podgrzewać nie dopuszczając do wrzenia. Rozlać do filiżanek i podawać.
Listy
Kawa z pomarańczą i koniakiem
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka startej skórki pomarańczy 20 ml koniaku 1/8 litra mocnej, gorącej kawy 2 łyżki bitej śmietany 1 kieliszek likieru pomarańczowego 1 skórka pomarańczy Sposób wykonania: Starta skórkę z pomarańczy zalać koniakiem i odstawić na kilka minut. Następnie wlać kawę. Natomiast bitą śmietanę wymieszać z likierem i ułożyć na wierzchu kawy. Udekorować skorka z…
Listy
Żurawina z gruszką i skórką pomarańczową do mięs
by Krystyna Jóźwiak • • 0 Comments
Składniki: 250 g żurawin 100 g cukru 1 gruszka Starta skórka z ½ połowy Sposób wykonania; Żurawiny zalać 100 ml wody z dodatkiem cukru i gotować około 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać obraną gruszkę pokrojoną w kostkę oraz skórkę pomarańczową.