Składniki:
- 5 łyzek śmietany 12%
- 5 łyzek musztardy
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz
Składniki: 3 jabłka sok z ½ cytryny 2 łyżki miodu 3 łyżki rumu pomarańcza płatki migdałowe Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Następnie obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do jabłka. Natomiast miód wymieszać z rumem i skropić owowce. Na koniec posypać płatkami migdałowymi.
Składniki: 25 dag brzoskień z puszki łyżka rodzynek łyżka zmielonych orzechów sok z 1 cytryny cukier Sposób wykonania; Brzoskiwnie odsączyć z zalewy po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Dodac do nich rodyznki oraz orzechy. Następnie skropić całośc sokiem z cytryny i oprószyć cukrem.