Składniki 2 ogórki łyżeczka ziół prowansalskich jajo bułka tarta mąka biały pieprz sól olej do smażenia Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, które posypać ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu posypać solą.
Tag: składniki
Listy
Zapiekany kalafior z serem
by Karol Antoniuk • • 0 Comments
Składniki kalafior 3 cebule 3 jaja 2 łyżki masła cukier żółty ser sól pieprz Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. W między czasie cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas włożyć kalafiora i kilka minut trzymać na ogniu. Następnie wbić jajka i delikatnie mieszając smażyć do ścięcia jaj. Doprawić…
Listy
Ryż zapiekany ze śliwkami
by Karolina Poseł • • 0 Comments
Składniki: 500 g suszonych śliwek 2 łyżki masła 75 g ryżu laska wanilii 1/2 l. mleka 3 białka 150 g cukru wiśniówka Sposób wykonania; Ryż gotować około 3 minut po czym je odcedzić. Następnie mleko z dodatkiem wanilii doprowadzić do wrzenia po czym dodać odcedzony ryż. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut.…
Listy
Awokado, brzoskwinia i anchois
by Daniel Nowak • • 0 Comments
Składniki: 2 awokado puszka brzoskiwń kilka filecików anchois cytryna 2 łyżki majonezu natka pietruszki Sposób wykonania; Obrane awokado pokroić w kostkę. Następnie brzoskiwnię odsączyć z zalewy i pokroić na cząstki a fileciki na mniejsze kawałki. Wszytskie skałdniki dokałdnie ze sobą wymieszać. Całośc skropić majonezem i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietrsuzki.
Listy
Ziemniaki z rokpolem i koperkiem
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 60 dag ziemniaków 10 dag rokpola 3 cebulki łyżka oliwy łyżka uprażonych pestek dyni pęczek koperku Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym odcedzić, obrać i pokroić na plastry. Następnie ser rozdrobnić widelcem i posypać ziemniaki. Cebulki pokroić w krążki i również posypać ziemniaki. Całość skropić oliwą i na wierzch rozsypać pestki…