Składniki: 2 łyżeczki miodu 20 ml soku pomarańczowego 250 ml mleka 1 żółtko jajka kilka kropel angostury kostki lodu 1 plasterek pomarańczy Sposób wykonania; Do shakera wlać miód, sok z pomarańczy, mleko. Dodać żółtko oraz kilka kropel angostury. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i udekorować plasterkiem pomarańczy.
Tag: składniki
Listy
Rum z sokiem z limonki
by Natalia Oczkowska • • 0 Comments
Składniki: 40 ml białego rumu 20 ml drambuie 20 ml soku z limonki kruszony lód skórka z pomarańczy 1 plasterek pomarańczy Sposób wykonania; Do shakera wlać rum, drambuie, sok z limonki. Dodać jeszcze pokruszony lód i całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki wrzucić plasterek pomarańczy. Udekorować skórką z pomarańczy.
Listy
Drink lodowy
by Łukasz Kasperczyk • • 0 Comments
Składniki: 80 ml campari 4 łyżki soku z cytryny 2 białka jajka 500 ml lodów cytrynowych tonik 8 listków mięty 4 wisienki koktajlowe Sposób wykonania: Do shakera wlać campari, sok z cytryny. Dodać lody oraz białka jajek. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić tonikiem i udekorować listkami mięty oraz wisienką koktajlową.
Listy
Kotlety schabowe z musztardą Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości 10 dkg ziaren słonecznika 1 łyżeczka słodkiej papryki 3-4 łyżki musztardy sól, pieprz do smaku 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Kotlety okroić z błon…
Listy
Schabowe kotlety w białym winie i sosie sojowym Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości 4 łyżki pikantnego keczupu 1 ½ łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki wytrawnego białego wina 1 ½ łyżki drobniutko posiekanego świeżego imbiru 4 łyżki oleju 4 cebulki dymki sól 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta Sposób przyrządzenia: Schabowe kotlety rozbić tłuczkiem. Wymieszać sos sojowy, keczup, wino i Vegetę, podlać kotlety i…