Składniki: 40 dag ziemniaków 1 czerwona cebula 25 dag kiełków soi 1/2 łyżeczki kminku sól oliwa z oliwek Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Dodać jeszcze kiełki oraz kminek. Doprawić do smaku solą i skropić oliwą.
Tag: skałdniki
Listy
Sałatka z rzodkiewek, kalarepy i sałaty
by Anna Bogdanowicz • • 0 Comments
Składniki: pół główki sałaty 6 rzodkiewek młoda kalarepka sól 4 łyżki śmietany pieprz garść rzeżuchy Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki na plasterki a kalarepę zetrzeć na tarce. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną rzeżuchą.
Listy
Sałatka ryżowa z fasolką
by Julia Mizera • • 0 Comments
Składniki: 100 g ryżu 100 g czerwonej fasoli z puszki mała cebula strąk czerwonej papryki 50 g kukurydzy z puszki pomarańcza, łyżka soku cytrynowego 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Fasolę namoczoną wcześniej w wodzie również ugotować. Cebule posiekać, paprykę pokroić w paski, obraną pomarańcze podzielić na cząstki…
Listy
Sałatka z tuńczyka z bananem
by Paulina Karwacka • • 0 Comments
Składniki: 400 g tuńczyka z puszki banan 250 ml majonezu łyżeczka soku cytrynowego 3 jajka ugotowane na twardo słodka papryka sól 125 ml chudego jogurtu Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem na kawałki. Obrany banan pokroić na plasterki. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny oraz jogurtem. Doprawić do smaku solą oraz słodką papryką. Sosem polać…