Składniki: 6 plastrów ananasa 2 pomarańcze 50 g rodzynek 60 ml soku ananasowego łyżka miodu sól łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju szczypta imbiru Sposób wykonania: Ananasa pokroić na mniejsze kawałki, obraną pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie sok z ananasa wymieszać razem z sokiem z cytryny, olejem i miodem. Doprawić do smaku solą oraz…
Tag: skałdniki
Listy
Sałatka z kurczaka z ananasem – Wiktora
by Wiktoria Majda • • 0 Comments
Składniki: 1 ugotowana pierś z kurczaka 6 plastrów ananasa z puszki 30 g rodzynków 100 g kukurydzy z puszki 125 ml majonezu sól pieprz szczypta curry Sposób wykonania: Pierś pokroić w kostkę, ananasa również pokroić a kukurydze odsączyć z zalewy. Wszytskie składniki wymieszać ze sobą. Dodać jeszcze rodzynki i polać majonezem. Doprawić do smaku solą,…
Listy
Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka
by Teresa Giza • • 0 Comments
Składniki kilka małych różyczek brokuła ½ puszki kukurydzy jajko ugotowane na twardo łyżka majonezu pieprz sól czerwona słodka papryka Sposób wykonania: Brokuły obgotować w osolonej wodzie, kukurydze odsączyć z zalewy a jajko pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Listy
Sałatka z fasoli, pomidora i papryki
by Klaudia Kozińska • • 0 Comments
Składniki garść ugotowanej fasoli Jasiek 1 pomidor ¼ żółtej papryki ¼ czerwonej papryki ząbek czosnku kilka liści świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sposób wykonania: Do fasoli dodać pomidora pokrojonego na ćwiartki, papryki w paski oraz posiekany czosnek. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku pieprzem oraz oliwą i udekorować listkami bazylii.
Listy
Sałatka z pomarańczy i pora
by Darek Bartkowski • • 0 Comments
Składniki pomarańcz por jabłko łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz Sposób wykonania: Obraną pomarańcze podzielić na cząstki, pora na krążki a jabłko w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Następnie doprawić całość pieprzem i skropić oliwą. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.