Składniki: ½ świeżej kapusty 2 świeże ogórki 4 jabłka 4-5 łyżek oleju lub majonezu 1 łyżka koperku 2-3 łyżki pokrojonego szczypioru sól cukier pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w plasterki a jabłka w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie skropić olejem, solą, cukrem ora pieprzem. Posypać całość posiekanym szczypiorkiem oraz koperkiem.
Tag: skałdniki
Listy
Surówka z kapusty, selera i marchwi
by Krzysiek Stawski • • 0 Comments
Listy
Surówka z ogórków kwaszonych i jabłka
by Martyna Jankiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2-3 duże ogórki kwaszone 2 jabłka 2 marchewki 3-4 łyżki oleju 1-2 łyżki zielonej pietruszki lub koperku cukier pieprz Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, jabłka w kostkę a marchew zetrzeć na tarce. Całość skropić olejem i doprawić do smaku cukrem oraz pieprzem. Na koniec udekorować natką pietruszki.
Listy
Sałatka z papryki, marchwi i selera
by Aldona Frąckiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 papryki 3 marchewki 1 duży seler 1 cebula 2 łyżki majonezu sól pieprz kwas cytrynowy Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, obraną marchewkę i seler zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku majonezem, solą, pieprzem oraz kwaskiem cytrynowym.
Listy
Sałatka ze śledzi
by Krzysiek Borucki • • 0 Comments
Składniki: 2 solone śledzie 4 jajka 1 średnia cebula łyżeczka musztardy szczypta cukru zielona pietruszka Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paski, jajka na cząstki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku musztardą oraz cukrem. Udekorować natką pietruszki.