Składniki: makrela ogórek kiszony cebulka majonez Sposób wykonania; Z makreli usunąć skórkę i ości. Do mięsa dodać ogórka i cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Makrela jest już słona więc nie trzeba już doprawiać.
Tag: skałdniki
Listy
Wódka z orange bitter
by Paweł Sadkowski • • 0 Comments
Składniki: 40 ml wódki 20 ml niebieskiego curacao 1 D orange bitter Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Listy
Marynata do ogórków
by Ewelina Jakubik • • 0 Comments
Składniki: 6 ząbków czosnku 1 szklanka cukru 1 niepełna szklanka octu 10 % 1 szklanka oleju 4 łyżki soli Sposób wykonania: Ocet wymieszać z olejem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cukrem oraz solą. Następnie całość doprowadzić do wrzenia i zalać ogórki.
Listy
Sałatka z kapusty ze śmietaną
by Izabella Pokora • • 0 Comments
Składniki: główka młodej kapusty szklanka śmietany jabłko mała cebulka natka pietruszki łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarze a cebule i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę.
Listy
Sałatka marchewki, selera i jabłka
by Danuta Pieniążek • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 2 jabłka mały seler sok z cytryny 2 opakowania jogurtu naturalnego łyżeczka cukru 2 łyżki posiekanych orzechów pół pęczka natki pietruszki sól Sposób wykonania: Marchewki, jabłka i seler zetrzeć na tarce. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem posiekanymi orzechami i natkę pietruszki oraz solą. Powstałym sosem polać sałatki.